مهارت مدیریت هیجانات و مدیریت خشم

طیف خشم می تواند از یک کج خلقی ملایم تا عصبانیت شدید و پرخاشگری باشد. عوامل متعددی می توانند در خشمگین شدن ما نقش داشته باشند از جمله:

داشتن افکار منفی تکرار شونده مانند او من را مسخره می کند

شخصی کردن اتفاقات و مسایل پیرامون مانند اگر در مجلسی، دو دوست شما در کنار هم بنشینند و دور از شما صحبت کنند، فکر می کنید که درباره شما و پشت سر شما  حرف می زنند.

نادیده گرفتن جنبه های مثبت موضوعات

نگرانی بیش از حد درباره مشکلات شخصی

نگرش ما به خاطرات غمناک گذشته

پرورش یافتن در محیطی که مهارت کنترل خشم ضعیف و خشم بالا بوده است.

 

فیلم های زیر راببینید. اولین فیلم در مورد مدیریت هیجانات مانند خشم، افسردگی، اضطراب و غیره می باشد.

دومین فیلم درباره مدیریت خشم است. پس از دیدن فیلم به این موضوع فکر کنید در چه زمانهایی هنگام مراقبت از سالمند دچار خشم می شوید؟ خشم خود را به چه نحوی بروز می دهید؟

شرایط سخت مراقبت مانند بیماریهای سخت/ کمبود امکانات محیطی/ ؟

تکرار فعالیت هایی که به صورت روزمره در مراقبت انجام می شود؟

اظهار نظرهای نابجای اطرافیان سالمند که مسوولیت چندانی هم ندارند ؟

این موارد و  بسیاری از مسایل دیگر می تواند جرقه های خشم را بر انگیزد. خشمگین شدن با عدم برآورده شدن کدام نیاز می تواند مرتبط باشد؟ ( اگر لازم است برای یادآوری به ویدئو های قبلی برگردید)

داستانهای خود را به اشتراک بگذارید. آیا در زمان مناسب توانستید خشم خود را کنترل کنید؟ بعد از آن چه اتفاقی افتاد؟ چه احساسی داشتید؟

 

 

 

 

 

4 thoughts on “مهارت مدیریت هیجانات و مدیریت خشم

  1. علی اکبر-331 says:

    باسلام
    خيلي خوب بود و تقريبا من همينكارها رو ميكردم ولي نميدونستم كه اين رويه من جنبه علمي هم داره چون واقعيت آموخته هاي ما بيشتر سنتي و سينه به سينه از پدرمادرها و كلاسهاي درسي و اجتماع و تجربه مون بوده.
    البته اساسا من خيلي ادم خشمگيني نيستم و عموما نقطه جوشم خيلي بالاست ولي درهر صورت خيلي آموزنده و خوب بود.فق يه نكته اي كه شايد بنظرم ابتر باقي مانده بود و عموما ازش استفاده ميكنم تجربه ترك محيط است. من هرجائي كه باعث عدم آرامشم بشه محل رو ترك ميكنم. حتي وقتي يكي جلوم ميپيچه و مرا به دردسر ميندازه يه نيش ترمز ميگرم و ميگم برو به سلامت. در بحثي كه باعث خشم من بشه شركت نميكنم و محل رو ترك و يا با لودگي فضا رو عوض ميكنم. آب سرد هم كه واقعا دواي درده.

  2. منصوره-185 says:

    سلام خسته نباشید این مطالب در مورد خشم و کنترول آن کاملا خوب بود و به درد من خورد من در مقابل مادرم بعضی موقع ها عصبانی میشم و سعی میکنم درکش کنم و بعدا خیلی زود پشیمان میشم ممنونم از توضیحات مفید و و کار آمدتان

  3. کبری-343 says:

    با سلام
    سپاس از مطالب ارزنده شما ، به نظرم برای اجرایی شدن این مطالب نیاز به ممارست و تمرین هست، و باید پذیرش سالمند هم در اجرایی شدن رفتارمان بالا برود تا به نوعی بهشون بر نخوره ، در غیر این صورت باید توانایی توجیح رفتارمان هم داشته باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *