جلسه ۲۸ خرداد ذهنیت ها

کارشناسان: خانم ها رحیمی- آقایانی- فرهندی

جلسه پس از گوش دادن به فایل های صوتی ذهنیت های کودک و دیدن قسمتی از سریال زخم کاری تشکیل شد. در این جلسه به پرسش و پاسخ در زمینه ذهنیت ها پرداخته شد.

سوال اول: آیا هر انسانی در شرایط مختلف زندگی همه ذهنیت ها را تجربه میکند یا فقط هر کسی یک ذهنیت دارد؟

بله تقریبا ما همه ذهنیت ها را تجربه می کنیم، اما بعضی ذهنیت ها ممکن است شدت بیشتری در ما داشته باشند و غالب باشند. ذهنیت ها خیلی سریع جای خود را با هم عوض می کنند. مهم است که بتوانیم آنها را مدیریت کنیم.

سوال دوم: آیا ما باید ذهنیتی را تقویت کنیم؟

بله ما باید ذهنیت های بزرگسال سالم و کودک شاد را تقویت کنیم. هر چقدر ارتباط بیشتری با آنها داشته باشیم، لحظات بهتری را خواهیم داشت.

سوال سوم: راهکارهای تقویت این دو ذهنیت چیست؟

در جواب این سوال کارشناس خانم آقایانی از یک پوستر استفاده کردند.

قبل از هر چیز ما باید ویژگی های بزرگسال سالم و کودک شاد را بدانیم و بشناسیم. رشد بزرگسال سالم یک فرایند است که باعث تجربیات بهتر زندگی می شود. به طور مثال بزرگسال سالم دارای ویژگی های از قبیل پذیرش خود و دیگران، صبوری با مشکلات، بودن در لحظه، شناخت ارزش ها و نیازها، دلبستگی و جراتمندی است.( برای درک بیشتر مطالب نیاز است فایل های صوتی بودن در زمان حال، ذهن آگاهی، جراتمندی گوش داده شود)

پذیرش خود به این معنی است که به خودآگاهی و خودشناسی برسیم، نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم. قسمت هایی از وجودمان را که قابل تغییر است اصلاح کنیم و اگر امکان ندارد آن نقطه ضعف را بپذیریم. در مورد پذیرش دیگران هم، به همین شکل عمل کنیم.

سوال چهارم: ذهنیت کودک شاد چه ویژگی هایی دارد؟

غالبا در بزرگسالی  ما به چیزهایی که علاقمند هستیم فکر نمی کنیم. به خاطر مشغله زیاد آنها را در مسایل روزمره خود نمی گنجانیم. ذهنیت کودک شاد وقتی بوجود می آید که شخص نیاز های اولیه اش بر آورده شده باشد. احساس شادی وقتی بالا می آید که نیاز به آزادی عمل، عشق و احترام، پذیرش و توجه، تفریح  بر آورده شده باشد و  خصب تواند در مورد نیازها، هیجانات و احساس هایش صحبت کند. برای تقویت این موارد نیاز به یادگیری بسیاری از مهارت هاست. کودک شاد به واسطه والد خوب که می تواند نیازها را برآورده کند و دلبستگی دارد رشد می کند و حال خوب را تجربه می کند.

سوال پنجم: در مورد تکه فیلمی که نمایش داده شد چه نظری دارید، به نظر شما کدامیک از طرحواره ها و ذهنیت ها را نمایش می دهد؟

شرکت کنندگان نظر های خود را به صورت زیر دادند

در مرد ذهنیت کودک و در زن ذهنیت والد سرزنشگر بیشتر است.

این مرد قبلا خودش را ناتوان می دیده و با کاری که کرده می خواسته خودش را که بزرگ جلوه بده، یعنی بگه که من هم میتونم ولی به اشتباهش پی میبره و میخواد درستش کنه که سرزنش میشه.

به نظرم این فیلم نمایش عدم توانایی در کنترل خشم است.

کارشناسان ، نظرات شرکت کنندگان را تکمیل کردند:

این فیلم نمایش بارزی از تکانشگری و ذهنیت کودک ناقص و والد سرزنشگر است.

در این فیلم ما جبران افراطی و طرحواره های بی اعتمادی، بدبینی بدگمانی ، ذهنیت شیاد و دقلکار، زورگو و غارتگر، نقص و شروم و رها شدگی را می بینیم.

در هر دو نقش اضطراب دیده می شود، حالت نگرانی در چشم ها نشان می دهد که با دو کارکتر فیلم یک بدرفتاری شده است و نسبت به نفر سومی که حاج عمو نام دارد دچار بدبینی هستند. این افراد عزت نفس خودشان را از دست داده اند. مقابله این افراد با منبع قدرت(حاج عمو) مورد به صورت غارتگری است. از آنجاییکه نمی توانند خشم خود را ابراز کنند در قالب شیادی و دقلکاری می روند.

اینکه کارکتر مرد می گوید می خواهم کاری را انجام دهم نشان می دهد که احساس نقص و ضعف می کند و می خواهد خودش را قدرتمند نشان دهد.

در جاییکه حرف از  نفرچهارم(سمیرا)  زده می شود، رها شدگی بازیگر زن بالا می آید چون احساس می کند همسر(بازیگر مرد) می خواهد با سمیرا رابطه بگیرد، به دنبال آن طرحواره های بی اعتمادی و بد رفتاری نیز بالا می آید، زن با یک واکنش همه خشم خود را تخلیه می کند که نشانه والد سرزنشگر است.

سوال ششم: لطفا توضیح کوتاهی در مورد ماشه چکان ها بدهید.

ماشه چکان ها همان بر انگیزان ها هستند یعنی موقعیت هایی که باعث می شود تله های ما فعال شوند. به طور مثال شخصی که دروغ می گوید یا کسی که دست بزن دارد  و فحاشی می کند می تواند برای کسی که تله بی اعتمادی دارد یک ماشه چکان باشد. موقعیت هایی که در روابط ما پیش می آید یا با آنها روبرو می شویم که می تواند حال ما را بد کند یا هیجانات منفی را در ما بوجود آورد یا زیاد کند، ماشه چکان گفته می شوند.

One thought on “جلسه ۲۸ خرداد ذهنیت ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *