به نام یاری دهنده دل ها
زمان:۹ بهمن ۱۴۰۰
کارشناسان: رحیمی- آقایانی
جمله روز: نگاه آدمی به زندگی بر اساس چیزهایی که وجود دارد نیست، بر اساس چیزهایی است که در دسترس دارد.
ابتدا خانم رحیمی موضوع جلسه(مورد تصمیم های مهم مراقبین) را مطرح کردند و چند سوال کلیدی پرسیدند:
موضوع جلسه در است
در چه زمانهایی مجبورید تصمیم های مهم در زمان مراقبت از سالمند بگیرید؟
توی این تصمیم گیری تنها هستید یا افراد دیگه هم دخالت دارند؟
و تصمیمی نهایی به عهده کیست؟
مراقبین گفتند که تصمیمات درباره مراقبت از سالمند را با مشورت سایر اعضای خانواده می گیرند و معمولا به صورت مستقل عمل نمی کنند. گاهی این مشورت کردن به صورت انتخاب بهترین نظر و گاهی فرمانبرداری به از فرزندانی است که نسبت به سایرین نفوذ بیشتری بر سالمند دارند و تصمیمات و حرفهای این افراد بهتر مورد قبول واقع می شود.
عواملی که در نحوه تصمیم گیری دخالت دارد شامل:
اطلاعات بیشتر سایر اعضای خانواده از وضعیت سالمند
احساس بهتر سالمند وقتی از شخص به خصوصی مشورت گرفته می شود
مقدار پذیرش سالمند در مقابل حرفها و تصمیمات مراقبین/ فرزندان مختلف
میزان استقلال سالمند در تصمیم گیری و عملکرد مستقل
علاوه بر این در گروه احساسات و عکس العمل های مراقبین در مقابل تصمیماتی که موافق رای و نظر خودشان نیست بررسی شد:
مراقبین در جمع گفتند:
وقتی سالمند، در تصمیم گیری مستقل نیستند دچار ناراحتی می شوند و دوست دارند که سالمند استقلال بیشتری در تصمیم گیری ها داشته باشد
روی نظر خود پافشاری نمی کنند تا خانواده آرامش بیشتری داشته باشد و مسوولیت عواقب تصمیم، گردن یک نفر نباشد
به مراقب اصلی سالمند اطمینان بیشتری می کنند
برای حفظ آرامش سالمند، به تصمیمی که گرفته می شود احترام می گذارند
در مراقبت از سالمند مشورت و بعد تصمیم گیری، اهمیت زیادی دارد اما شخصی که بیشترین مسئولیت را در مقابل دیگران دارد چون با چالشهای و مشکلات بیشتری روبه رو است باید بیشترین قدرت را در تصمیم نهایی داشته باشد، اگرچه ممکن است اختلاف نظر های زیادی در هنگام تصمیم گیری ها وجود داشته باشد و بعضی از مراقبین نفوذ بیشتری داشته باشند اما رفتار مراقب اصلی نیز مهم است.
در هر تصمیمی چه کوچک و چه بزرگ، سلامت سالمند و عاقبتش، خانواده کوچک مراقب اصلی و انسجامش، همینطور خانواده بزرگتر یعنی خواهر ها و برادر ها می بایست حفظ شود و سالمند و مراقب اصلی دو مهره اساسی هستند. در هر کدوم از این موارد اختلالی ایجاد شود یعنی ایجاد مشکل دیر یا زود. مشکل از مسایل کوچک شروع میشود و بعد در تصمیمات مهم ، به اختلافات بزرگ میرسد.
سپس خانم رحیمی مثالی از اختلافات خانوادگی را که منجر به تصمیم گیری انفرادی یکی از فرزندان شده بود زدند و مراقبین از زوایای مختلف دلایلی که می توانست منجر به این تصمیم شود را بررسی کردند.
بر اساس نظر کارشناس سلامت روان:
بهتر هست که در روابط حد اعتدال را نگه داریم.
ما باید بتوانیم در حالیکه از سالمند مراقبت میکنیم خود را وارد حاشیه نکنیم و اعلام کنیم که به عنوان مراقب اصلی اختیارات بیشتری داریم.
برای مراقبت بهتر از سالمند باید بتوانیم اول از خود مراقبت کنیم تا توان روبه رو شدن با مسائل سالمند را داشته باشیم و مراقبت خسته کننده نشود.
در پایان قرار شد به عنوان تمرین:
روی نکات و موقعیت های مختلفی که نیاز به تصمیم گیری می شود فکر کنند.
موقعیت های خاص مانند تصمیم گیری برای درمانهایی که ریسک بالایی دارد، گرفتن پرستار، سپردن سالمند به اقوام، دوستان و همسایگان در ساعاتی از روز، بردن سالمندان به خانه سالمندان، تصمیم گیری برای هزینه های مراقبت از سالمند در هنگام بیماری، خریدن وسایل مورد نیاز، بیمه کردن و غیره را بررسی کنند.
در نظر داشته باشند که در چه موقعیت هایی نیاز به تصمیم مستقل و یا نیاز به تصمیم جمعی دارند.
جمع بندی:
در لحظاتی از مراقبت به خصوص در هنگام بحران ها، مراقبین نیاز به تصمیم گیری فوری در عین حال گرفتن بهترین تصمیمات را دارند. لذا نیاز است آماده باشند. گرفتن تصمیم جمعی که در آن مراقب اصلی و خود سالمند مهره های اساسی هستند بسیار مهم است تا خطای کمتری ایجاد شده و آسیب کمتری متوجه سالمند و مراقبین باشد.
سلام من در این گفتگو بودم خیلی برام مفید بود وخیلی خیلی استفاده کردم از نظرات دوستانم چون ادم فکر میکنه که این مشکل خودشه ولی حرفهای دیگران رو هم گوش میده مبینه که مشکل خودش در مقابل مشکلات دیگران خیلی کمتره ازتون ممنونم از راهنمایهاتون و کار بردهاتون