خشم نهفته

۷ اسفند۱۴۰۰

به نام یاری دهنده دل ها

کارشناسان: خانم ها آقایانی، فرهندی، رحیمی

جمله امروز: با گذشته تان کنار بیایید تا آینده تان را خراب نکنید.

 

مراقبین گفتند فایل صوتی مربوط به جراتمندی را گوش داده اند و  برای اینکه به نگرش جدیدی برسند نیاز به تمرین و تکرار دارند.

هر مهارتی نیاز به تمرین زیاد دارد مثلا یک راننده ماهر با یکی یا دوبار تمرین این مهارت رو پیدا نمیکند و قطعا بارها و بارها تمرین میکند.  تقسیم کردن فعالیت ها به قدم های کوچک باعث می شود که انجام آن راحت تر و عملی تر باشد( یکی از راه های افزایش خودکار آمدی، می باشد)

 

گفتگوی روز ۷ اسفند ، با صحبت یکی از مراقبین شروع شد. رقیه- ۵۹ خانم از همسر سالمند خود که بر اثر سکته مغزی در بستر است نگهداری می کند، یک دختر متاهل و یک دختر مجرد و شاغل در خانه دارد. ایشان، شرایط سختی را می گذراند چون مسوولیت مراقبت و خانه داری به عهده اوست و دختر خانم به خاطر اشتغال و خستگی های مربوط به آن فرصت زیادی برای کمک ندارد. دختر متاهل کمتر به کمک رقیه جان می آیند؛ و  دختر مجرد از شرایط خانه ناراضی است و اعتراض دارد. از اینکه اعضای فامیل برای مراقبت کمک نمی کنند و حمایت نمی کنند ناراحت است.

 

رقیه خانم با توجه به جمله روز گفتند که دوست دارند که گذشته را رها کنند اما تبعاتی که از گذشته در زندگی شان مانده، اجازه نمی دهد که آسوده باشند.

پس از گفتگوی بیشتر مشخص شد بین رقیه خانم و دخترشان گفتگویی به صورت مشاجره اخیرا اتفاق افتاده که موجب ناراحتی، دلخوری بسیار زیاد ایشان و عصبانیت شده است.

با وجود اینکه رقیه تمام تلاش خود را می کند تا دخترش راحت باشد و بتواند به برنامه های خودش برسد، ولی باز هم مورد اعتراض قرار گرفته است. همینطور زبان تلخ همسر به صورت قدرنشناسی موجب خستگی رقیه شده است.

رقیه از شرکت کنندگان خواست که او را راهنمایی کنند.

شرکت کنندگان سعی کردند با جملات آرامش بخش، با رقیه همدلی کنند و صبورانه به صحبت های او گوش دهند. آنها گفتند که دختر شما از رفتاری کرده ناراحت و پشیمان است. بی محلی و قهر کردن نمی تواند کار درستی باشد. چون دلخوری بین اعضای خانواده می ماند و مشاجرات تکرار می شود، حتی ممکن است باعث تصمیمات غلطی توسط هر یک از اعضا شود. شرکت کنندگان توصیه کردند که رقیه خانم و دختر یک وقت کوتاهی را در کنار هم بگذرانند، به طور مثال غذای مورد علاقه دختر پخته شود و در زمانی که هر دو آرام هستند با هم صحبت کنند.

 

خانم آقایانی- کارشناس سلامت روان۲  گفتند این حس دختر شاید خشمی نسبت به خواهرش باشد که خیلی مراقبت نمیکنند. از خودگذشتگی زیاد و  اهمیت ندادن به نیازهای خود و دائم به فکر برآورده کردن نیازهای دیگران بودن خستگی و فرسایش روانی ایجاد میکند و ناتوانی در برآورده کردن نیازها،  موجب احساس شکست وخشم می شود. و گاهی چون توانایی ابراز خشم وجود ندارد، نسبت به زندگی بی انگیزگی و بی تفاوتی اتفاق می افتد . منفعل پرخاشگر در واقع خشم نهفته ای است که با انجام ندادن به موقع کارها و یا اصلا نادیده گرفتن کارها، خود را نشان میدهد. ابراز نکردن نیاز و خشم حالت نهفته، می تواند زمانی به صورت یک عصبانیت و مشاجره بروز کند.

خانم آقایانی گفتند اینکه فرزند ما احساس کند که قربانی رفتارهای دیگران شده حس بدی ایجاد میکند اما همینکه در موردش صحبت کرده خوب است.

 

در ادامه شرکت کنندگان گفتند، نیاز است رقیه خانم با دختر خود حالت دوستانه تری داشته باشد، ابراز محبت و دوست داشتن را به زبان بیاورد و از دختر بپرسد مشکل چیست و چطور می توانند آن را با هم حل کنند و از این بحران عبو کنند.

همینطور با همفکری، پیشنهاد شد از طریق ارتباط دوستانه یکی از دوستان و یا اعضای فامیل به دختر خانم پیشنهاد شود که به یک روانشناس مراجعه کنند.

 

رقیه خانم گفتند با توجه به اتفاق پیش آمده روحیه خوبی ندارند و نیاز به زمان برای روبرو شدن با این مسایل دارند.

مراقبین سعی کردند رقیه را با  پیشنهاد خواندن دعا و نماز و قدم زدن در فضای باز به آرامش دعوت کنند.

مصوبات:

با توجه به پیشنهاد داده شده، مراقبین از داشتن دیدار های حضوری مراقبین به صورت پیاده روی در فضای آزاد  استقبال کردند.

زمان برنامه مذکور ، پس از بررسی به اطلاع مراقبین خواهد رسید.

نام نویسنده: مدیر سایت - Admin@User

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.